22 jaanuar, 2012

Hippies are alive!

Mõista, mõista, mis rahvusest on maailma kõige ilusamad hipid?
Ei, mitte vabameelsed ja pisut boheemlaslikud hispaanlased või britid, nagu esimese hooga arvata võiks. Ega ka mitte prantslased, austraallased või ameeriklased. Vaid üllatus, üllatus - maailma kõige ilusamad hipid on... venelased. Sekka muidugi ka teiste rahvuste värvikirevat kompotti, aga üldpildis võib öelda, et Goa hipikultuur elab edasi venelastes, kes on siin lausa täiuslikkuseni kaunid. Ning laupäevaõhtuti tulevad kõik need huvitavad ja kummalised ennast näitama Arpora ööturule.

Saša annab sellise hooga gaasi, et väikese valge kohe-kohe koostlaguneva minibussi kumm kiunatab all ja rüüpab roolis olles rummi. "Driving Russian style!", naerab ta ise. Andrey istub kõrval ja loeb sohvrile nähtamatut kaarti. See tandem moodustab kokku parema kombinatsiooni, kui kohalikud taksojuhid - Moskva liiklusseadused (või pigem ilmselt seadusetused) on venelaste sõiduoskustele oma tugeva panuse andnud. Ja seda läheb siin vaja - lisaks pidevalt teel komberdvatele koertele, lehmadele, ilma ühegi valgusallikata tontinimestele ja -liiklusvahenditele on India liiklus vasakpoolne ning seega keskmisele eestlasele alguses üsna harjumatu. Saša ja Andrey on Moskva venelased, kes nagu paljud teised nende rahvuskaaslased on Goale puhkama ja pidutsema sõitnud ning kohe Goale saabumise esimesel õhtul võtavad nad meid oma ja nende sõprade kaitsva (vahel isegi liigagi kaitsva) tiiva alla. Nüüd topivad nad meid valge bussi tahapingile vallatute kurvide taktis ringi põrkama ja sõit Arpora nimelise linna ööturule algab.

Nagu ööturul ringi vaadates joonis 1.1 kinnitab, siis hipid ei kadunud koos oma ajastu lõppemisega, vaid on uutes generatsioonides ja väljundites ilmunud sel õhtul tõelisesse new-age hipiparadiisi. New-age hipi ei ole suvalistest hilpudest kokkuklopsitud muretu lillelaps, ja isegi, kui new-age hipide riietus tundub suvaline, siis tegelikult harmoneerub iga detail teisega lausa valatult. Sekka mõned autentsed vanakooli-hipid, kes ilmselt 60-st saati Goalt lahkunud ei ole ja tõenäoliselt elavad siiani koduks oleva ranna kolmanda puu all. Sellist ilusate inimeste kontsentratsiooni pole samal ajal ja samas kohas vähemalt minul varem näha õnnestunud, nii et esimesed hetked jõllitame Terjega kogu seda vaatemängu lummatult. Millised riided ja aksessuaarid! Milline šikk hooletus erinevate stiilide kokkusobitamisel, mis lõpptulemusena moodustab hämmastava ja detailideni viimistletud terviklikkuse. 

Õhtu lõpetuseks tantsime turu kõrval tantsuplatsil sumeda suvetaeva all Goa-trance'i ja deep house'i saatel koos kõikide nende sadade inimestega varaste hommikutundideni. Hippies are still alive!

1 kommentaar:

  1. ojaa, need hipid on seal tõesti imetlusväärsed hipid. Sai isegi seal neid otseses mõttes suu ammuli vahitud ja imestatud et nad tõesti veel eksisteerivad.

    VastaKustuta